A kezdetek...

 A kezdetek

 

Mielőtt még nagyon előre szaladnék a dolgokkal, szeretnék pár fontos dolgot megosztani ezen bloggal kapcsolatban:

-    Jómagam -Biró Péter - az EMOTON magyarországi vezetőjeként, a gyártói oldalt képviselem

, és próbálom megosztani eddig megszerzett tapasztalataim. Emellett célul tűztem ki, a természetes építőanyagok népszerűsítését kishazánkban. Példákon keresztül igyekszem megmutatni a különböző felhasználási területekhez elérhető természetes építőanyagokat, hogy az olvasó a végén egy komplexebb képet kapjon. A blogra más természetes építőanyag gyártókat is meghívtam, hogy ők is osszák meg saját tapasztalataikat és segítsenek az egyes termékekről megfelelő képet kapni.

-         Több építészt is meghívtam – az ismeretségi körömből-, akik szintén szívügyüknek tartják a környezet és egészségtudatos építészetet, így már a kezdetektől szakszerű útmutatást kaphatunk.

-         Közösen rá kívánunk arra mutatni, hogy a sok mesterséges „műanyag” mellett a természetes építőanyagok használatával olyan emberközeli otthonok építhetőek, melyek élhetőbbek, és nem sugároznak károsanyagokat a lakók felé, nem terhelik meg azok szervezetét.

-         Az oldalon igyekszünk minél több természetes anyagot bemutatni, azonban az egyes területeken azokat az anyagokat részesítjük előnyben, amelyekkel már van tapasztalatunk és nem csak leírásokból, adatlapokról „osztjuk” az észt. Amennyiben úgy érzed, hogy az adott témakörben ismersz olyan természetes építőanyagot, mely alkalmas az adott felhasználási területre és esetleg saját tapasztalatod is van vele kapcsolatban, úgy annak bemutatását örömmel és köszönettel vesszük!

 

·        Az egyes írásokon keresztül szeretnénk bemutatni a természetes építőanyagokat (vályog, fa, kender, szalma, parafa, farost, stb…), és azok alkalmazási lehetőségeit. Megmutatni azokat a területeket, amik nagyban befolyásolják életminőségünket otthonainkban, és példákon keresztül szemléltetjük, hogyan lehet itt természetes építőanyagokat alkalmazni.

·        Megismerkedünk a belső lakóklíma fogalmával, és hogy az miként befolyásolja közérzetünket.

·        Tanácsokkal szolgálunk azoknak is, akik már meglévő otthonukat szeretnék komfortosabbá és egészségesebbé tenni.

·        Valamint nyomon követjük majd egy most épülő ökologikus passzívház építését!

Az olvasáshoz kellemes időtöltést kívánok, és remélem sok hasznos információval szolgál majd ez a blog!